נרמול היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות

נרמול היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות

זמן קריאה: 2 דקות

ישראל ואיחוד האמירויות צפויות לחתום על הסכם היסטורי לנרמול היחסים.

זה לא סוד שבעשור האחרון ישראל ואיחוד האמירויות מקיימות קשרים חשאיים בעיקר בתחום הביטחון. למעשה ישראל ואיחוד האמירויות קרובות אחת לשניה הרבה מכפי שניתן לחשוב.

הדעה הרווחת בקרב הישראלים בעבר הייתה תושבי איחוד האמירויות עוין לישראל, אך ההפך הוא הנכון ולמעשה תושבי האיחוד הם אנשים מודרניים בעלי דעה פתוחה לעולם המערבי ורבים מהם אף מעריצים את העשייה הישראלית.

 

אקפסו דובאי 2020

 

התערוכה אקספו דובאי שנדחתה בינתיים בעקבות  משבר הקורונה הייתה הצעד הראשון בנרמול היחסים בין האיחוד לישראל.

מדינת ישראל הפחה לשותפה באופן פומבי בפעם הראשונה בכך שלמעשה ישראל נמנתה בין המשתתפים באירוע אקספו דובאי באופן רשמי וגלוי.

בסחף השמחה הגדולה היו שמועות שכבר באותו מעמד דובאי תפתח את שעריה לישראל ואף נפתח פורטל ייעודי לישראלים בשם דובאי ישראל.

למרות השמחה הגדולה הסתבר שבסופו של דבר לא אושרו באותה העת אפילו לחברי המשלחת הרשמית אשרות הכניסה לדובאי, דבר אשר עורר אכזבה מכרזות השמחה שליווי את ליווי ישראל בתערוכה הצפויה בעיר.

 

כנגד כל הסיכויים נרמול כללי

למרות הערכות לכך שאיחוד האמירויות לא יעזו כלל להראות באופן פומבי קשר עם ישראל וקבלת מדינת ישראל כמדינה לגיטימית בעיקר בגלל הסוגיה הפלסטינית והפחד מאיראן השבוע התבשרנו על הסכם שיחתם בקרוב.

 

המרוויחים הגדולים מההסכם

מי שעתיד להרוויח בקרוב מההסכם הם בעיקר חברות התעופה אשר צפויות לפתוח קו ישיר בין דובאי לתל לאביב.

 

  1. תעשיית התיירות אשר ספגה מכה קשה בעקבות משבר הקורונה.
  2. התעשייה הביטחונית של ישראל.
  3. חברות הייצוא ויבוא בישראל ובאיחוד האמירויות.

 

המפסידים הגדולים

חברות הוצאת אזרחות פורטוגלית בארץ אשר אחד מהילות המכירה שלהם לשכנוע לקוחות להתאזרח לפורטוגל היא קבלת דרכון פורטוגלי בכדי לטוס למשל לאיחוד האמירויות, יראו את המכירות שלהם צונחות עם פתיחת דובאי לישראלים בעלי דרכון ישראלי.

 

קצת על איחוד האמירויות:

איחוד האמירויות היא פדרציה מוסלמית ונמצאת בצפון מזרח המדבר הפרסי. מדובר במדינה עשירה בנפט הכוללת שבע אמירויות:

 

  • דובאי
  • אבו דאבי
  • עגמאן
  • פוגיירה
  • ראס אל חימה
  • שרגה
  • אום אל קיוין.

 

איחוד האמירויות קיבלה את העצמאות של בשנת 1971 מהממלחה המאוחדת. מאז הפדרציה השקיעה הון עתק בבניה מיזמי נדלן בין הגרנדיוזיים בתבל בעיקר במימון מריווחי הנפט מתוך אמונה שיגיע עת בה משאבי הנפט כבר לא יהיו רלוונטיים בעתיד ויש צורך לגרום לאיחוד האמירויות להתפתח ולהציע גם תיירות ועוד תעשיות אשר יבטיחו לאיחוד עתיד כלכלי רחוק תווך.

 

האמירות הערביות המאוחדות חברות במה שנקרא ״הליגה הערבית״, ובעבר היה בעיקר עמדה עוינת לישראל בעיקר בגלל המשבר בין מדינת ישראל לפלסטינים.

כיום יותר ויותר מדינות ערב מבינים שאין נכונות להנהגה הפלסטינית להגיע לפתרון הסכסוך עם ישראל והסכם שלום בין ישראל לפלסטינאים כבר לא מהווה תנאי סף למדינה ערבית על מנת לקיים מגעים עם ישראל.

 

אנו מקווים שבעתיד נראה עוד מדינות ערביות חותמות על הסכמים היסטוריים כמו אלו עם מדינת ישראל!

דילוג לתוכן